Bureau Landwijzer Moniek Löffler Portfolio

Over mezelf

Ik ben fysisch geograaf met een brede kennis over water, kust, natuur en landschap.

Bijna 15 jaar werkte ik als adviseur en projectleider bij Rijkswaterstaat aan waterveiligheid, kustbeleid, ecologie en innovatie. Daarbij legde ik me steeds meer toe op communicatie, als sleutel voor gedragen en geïmplementeerd beleid. Ik volgde opleidingen op het gebied van communicatie, innovatie, projectmanagement, wetenschapsjournalistiek, creatief schrijven en ecologie.

In 2006 richtte ik Bureau Landwijzer op, om mijn passie voor inhoud en communicatie te combineren.

‘’Laten we de Natuur een beetje haar eigen gang gaan. Zij begrijpt meer van zichzelf dan wij van haar.’’ (Michel de Montagne, 1533-1592)

Mijn missie

Ik wil met mijn werk bijdragen aan het realiseren van een gezonde en mooie wereld. Dat inspireert en drijft me …

Ik vind het belangrijk om de ‘werelden’ van wetenschap, beleid, beheer en het brede publiek te verbinden, zodat ze elkaar versterken. Heldere communicatie zie ik als een sleutel daarvoor. Als mensen elkaar goed begrijpen, komen er sneller creatieve en innovatieve oplossingen.voor vraagstukken. Daarvan ben ik overtuigd.


Kwaliteitsborging

Ik ben lid van de vereniging Waterforce: een vereniging van zelfstandigen in de watersector. Binnen de vereniging staat kennis delen, netwerken en samen ondernemen centraal. De leden van Waterforce houden elkaar scherp en zorgen voor onderlinge kwaliteitsborging.

Inspiratie

Water, duinen en woeste landschappen boeien me. Al van jongs af aan. Wandelen in de duinen, onderzoek in Siberië, waar de bodem eeuwig  bevroren is, skiën langs gletsjers in Scandinavië, wandelen langs stomende  vulkanen. De natuur is overweldigend en puur. Zonder aarde en schoon  water, geen leven.Download curriculum vitae

Bureau Landwijzer - Driebergen - www.landwijzer.nl - info@landwijzer.nl  

Moniek Löffler - 0622258934